Rattenbestrijding Alde Leie

Heb je het vermoeden dat er ratten/muizen in of rondom je woning, kantoor- of winkelpand in Alde Leie leven? Kom dan snel in actie want sommige soorten ratten krijgen tot wel 6 nesten per jaar. Achteraf een ware rattenplaag bestrijden is moeilijker en daardoor duurder.

Op Rattenoverlast.nl lees je snel alles over overlast door ratten en kun je in contact komen met max. 4 rattenbestrijders in Alde Leie of de omgeving. Zij helpen je dan graag verder en kunnen het probleem snel voor je oplossen.

muizenval

Stappenplan

Overlast door ongedierte of plaagdieren? Je vermoedt ratten? Een korte checklist:

Check 1: een rattenprobleem herkennen

Allereerst is het misschien goed om aandacht te besteden aan hoe je kunt herkennen dat je last hebt van ratten. Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor.

  • Een rat: de meest voor de hand liggende manier om erachter te komen dat je een rattenprobleem hebt is doordat je een rat hebt gezien. In Alde Leie zijn deze meestal bruin met een wat lichtere buik. Zwarte ratten komen veel minder voor en zijn grotendeels door de bruine rat verdrongen. Deze dienen ook anders bestreden te worden. Heb je één rat gezien, dan ben je eigenlijk al te laat want dan is er een grote kans dat er meerdere verstopt zitten. Er zijn ook andere voortekenen waardoor je de aanwezigheid van ratten kunt bepalen.
  • Voetsporen, paden en smeersporen: ratten laten veel bewijsmateriaal achter. Buiten zal je pootafdrukken kunnen zien in de modder. Ook gebruiken ze veel dezelfde paden in het gras die je gemakkelijk herkent. Deze paden en voetsporen leiden vaak naar holen, onder gebouwen of in andere plekjes waar de rat zich gemakkelijk verstopt. Verder zullen ratten tijdens het lopen vaak met hun buik in contact zijn met de ondergrond. Hierdoor zal je soms smeersporen kunnen zien.
  • Uitwerpselen en knaagsporen: de gemakkelijkste manier om te herkennen dat je een rat in huis hebt is doordat deze overal uitwerpselen zal achterlaten. De keutels van een rat zijn 1 tot 2 centimeter lang en zo een 5 millimeter dik. Daarnaast zal je knaagsporen aantreffen aan je voedingsmiddelen, je bedrading, in hout en aan textiel. Eigenlijk knagen ratten overal aan als ze de kans krijgen.

Check 2: zelf doen of een ongediertebestrijder inschakelen?

Je eerste neiging zal misschien zijn om naar een winkel in Alde Leie te lopen en daar een partij vallen en vergif te kopen. Dit kun je doen, maar een professionele bestrijder kan je veel sneller en effectiever helpen. Ongediertebestrijders hebben de juiste middelen, de kennis en de ervaring om jouw probleem doelgericht aan te pakken. De kans dat de ratten terugkomen nadat jij ze hebt bestreden is daardoor veel groter dan wanneer je een bestrijdingsbedrijf hebt ingeschakeld. En doe je dit direct, dan betaal je uiteindelijk dus bijna altijd minder.

Check 3: een bestrijder in Alde Leie vinden

Er zijn voldoende ongediertebestrijders aanwezig en deze vind je natuurlijk gemakkelijk online. Het is vaak wel het beste om offertes op te vragen bij een paar bedrijven, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Ga daarbij niet te ver van huis, zodat je de voorrijkosten niet hebt en zodat je ook een specialist inhuurt met kennis van de ongedierteproblemen in jouw buurt. Kies de bestrijder die je het beste pakket aanbiedt voor de laagste prijs.

rattenbestrijder is bezig in Alde Leie

Wat kost ratten bestrijden?

Zou je een ongediertebestrijder in Alde Leie opbellen en deze vragen om de kosten voor het bestrijden van ratten, dan zal deze waarschijnlijk eerst zelf een heleboel vragen hebben voordat hij jouw vraag kan beantwoorden. Een goede ongediertebestrijder zal eerst bij je langskomen en de situatie analyseren voordat er een bestrijdingsmethode kan worden vastgesteld. De prijs die je betaalt is dan dus ook afhankelijk van een groot aantal factoren. Uit het onderstaande overzicht kun je een indicatie krijgen van de prijzen waarmee je te maken hebt, inclusief btw.

Uitgave ratten bestrijden Prijs
Professioneel ratten bestrijden €90 – €110
Professioneel rattenplaag bestrijden €150 – €200
Ultrasone machine Vanaf €25 per stuk
Rattenval €2,50 per stuk
Lokdoos €4,50 per stuk
Rattengif €5 per 100 gram

Nu in contact komen met ongediertebestrijders? Vraag gratis en vrijblijvende offertes op…