skip to content

Zoeken

Nieuws

keine Nachrichten ....
rattenoverlast??? bel 0613869827
mail:  info@top-ongediertebestrijding.nl   

 

rattenbestrijding

 
Het begint met een rat of een muis naar een periode van maanden of zelfs jaren zijn de mensen het in een keer zat dan zeggen ze NU moet er een ongediertebestrijder komen die het even oplost.
Je raad het al je lost een plaag niet even snel op, iets wat in maanden of zelfs jaren onstaat los je niet in een dag op.
 
Stap 1  Determineren:     Kijken om welk diersoort het gaat. (dat weet je vrij snel)
Stap 2  Invertariseren:    Zoeken waar de plaagdieren zitten.
Stap 3  Bouwkundig, Bedrijfsmatig, Hygienisch advies geven, dat wil zeggen, dat er moet worden gekeken naar openingen die dichtgemaakt moeten worden, geknoeit voer moet worden opgeruim, rommel opruimen, alles gewoon netjes en schoon houden,, met name op boederijen en bedrijven.
 
 
Na dit alles besproken te hebben kan worden overgegaan op de rattenbestrijding
 
Er worden lokdozen geplaatst met voor de rat een aantrekkelijk gif dit gif moet een aantal dagen gegeten worden, deze lokdozen moet om de 3a4 dagen gecontroleerd worden net zo lang tot er geen opname meer is.
 
In het gif zitten anticoagulanten dit zorgt ervoor dat het bloed niet meer stolt de rat krijgt inwendige bloedingen en sterft.
 
 
Laat rattenbestrijding over aan gediplomeerde vakmensen om geen resistentie in de hand te werken.
 
Er word dan nauwkeurig een logboek bijgehouden waarin staat:
soort gif dat word gebuikt.
veilighijdsblad van het gebruikte gif.
eventuele weringsmaatregels die moeten worden genomen.
 
Als u besluit om toch zelf de ratten te gaan bestrijden doe het dan consequent en controleer elke 2a 4 dagen de lokdozen tot dat er geen opname meer is, is er geen opname meer laat dan toch de lokdozen staan om een volgende rattenplaag te voorkomen.
 
 
 
 
 
 
 
WIJ ZIJN www.cpmv.nl GEDIPLOMEERD EN IKB PSB ZIE www.pve.nl GECERTIFICEERD.